Het Healthy Apartment Concept® is specifiek ontwikkeld voor appartementen. Sinds 1 mei 2010 heeft elk gewest de Energieprestatieregelgeving (EPB) ingevoerd. De EPB-eisen omvatten normen voor thermische isolatie, energieprestatie en een gezond binnenklimaat voor nieuwe residentiële gebouwen. Het Healthy Apartment Concept® van RENSON® voldoet aan deze EPB-eisen en is dus terecht een gezonde en energiezuinige comfortoplossing. Dit concept garandeert het hele jaar door een gezond binnenklimaat en een ideale binnentemperatuur.

Basisventilatie

Met het systeem C+EVO II wordt er gezorgd voor een goede luchtkwaliteit in alle ruimtes van het appartement. Door middel van voldoende verse buitenlucht wordt de verontreinigde binnenlucht uit het gebouw verdreven volgens het principe van toevoer, doorvoer en afvoer.

Buitenzonwering

Als onderdeel van het Healthy Apartment Concept® verbetert de zonwering van RENSON® het thermisch en visueel comfort. De duurzame buitenzonwering weert tijdens de zomer preventief de zon om oververhitting tegen te gaan en zorgt voor een optimale lichtinval. Naast functionaliteit geeft de RENSON® zonwering het gebouw een esthetische meerwaarde.

Nightcooling

Nightcooling is het concept waarbij ‘s nachts grote natuurlijke luchtstromen zorgen voor een afkoeling van het gebouw en de binnenlucht. Hierdoor zal tijdens de zomermaanden het thermisch comfort optimaal zijn met een minimaal energieverbruik. Naast de nood aan voldoende thermische massa die de koelte ‘vasthoudt’, moet voldoende lucht kunnen circuleren doorheen de woning. RENSON® biedt een volledig gamma oplossingen voor deze intensieve nachtventilatie, bijvoorbeeld opbouwroosters en Linius®-lamellen met een groot debiet.

created by anaXis NV