Structurele zonwering

Zonneluifel

De zonneluifels zijn eenvoudige vaste systemen ideaal voor zuid-gerichte gevels. Ze bestaan hoofdzakelijk uit zonwerende lamellen die doorlopend onder een aluminium draagstructuur gemonteerd zijn. Deze zonwerende lamellen zijn geëxtrudeerde aluminium profielen met een specifieke aërodynamische vormgeving, die het systeem extra stabiliteit bezorgen bij blootstelling aan hevige wind. 

Bij hoge stand van de zon, tijdens de warme zomermaanden, bieden ze een goede beschaduwing. Tijdens de winter daarentegen, bij lage stand van de zon, laten ze de aangename zonnewarmte in uw woning binnenschijnen en beperken ze dus mee het energieverbruik van uw verwarmingsinstallatie. 

Aangezien de luifels boven de ramen hangen, verstoren ze in tegenstelling tot andere zonweringsystemen het uitzicht naar buiten helemaal niet. Uw vensters behouden dus ten allen tijde één van hun essentiële functies : onverstoorde doorkijk verlenen.

Schuifpanelen

Met de zonwerende verticale schuifpanelen kunt u de lichttoetreding in uw woning zelf beïnvloeden. Bij aangename lichtinval wordt het schuifpaneel van het raam weggeschoven. Bij risico op oververhitting kunt u de vensters afschermen van de zonnestralen door de panelen er helemaal of gedeeltelijk voor te schuiven. 

Indien gewenst, kunnen de panelen van het raam weggeschoven worden om het doorzicht door het venster niet te belemmeren. Wanneer u daarentegen inkijk in de woning wilt verhinderen, kunt u de panelen eenvoudig voor de ramen schuiven. 

De zonwerende schuifpanelen zijn opgebouwd uit frames met invulling van aluminium of houten lamellen of zonwerend doek. Al deze verschillende types hebben specifieke eigenschappen op vlak van zonwerendheid en doorzicht. In functie van de gewenste functionaliteit en esthetiek kan dan op basis van deze eigenschappen de juiste keuze voor uw woning gemaakt worden.

created by anaXis NV