Triple Flow

Combinatie-oplossing voor collectieve rookafvoer, luchttoevoer én ventilatieluchtafvoer

De Triple Flow met zijn drie concentrische kanalen combineert de luchtstromen van zowel de verwarmingsketels als die van de ventilatiesystemen in één schouw. Deze Triple Flow werd ontworpen voor de aansluiting van de Healthbox ® II voor elk appartement.

Werkingsprincipe

1. Het buitenkanaal zorgt voor de afvoer van de vervuilde ventilatielucht die in het topelement zijdelings wordt weggeblazen.

2. De verse lucht voor de verbrandingsketel wordt aangevoerd via een tweede binnenkanaal.

3. De rookgassen van de verbrandingsketel worden via het eerste binnenkanaal afgevoerd en bovenaan de dakkap uitgeblazen.

Plaatsbesparing (+/- 1 m²)

Door reeds tijdens de ontwerpfase de Triple Flow te voorzien kunnen de technische kokers tot 50 % kleiner gedimensioneerd worden. Met de stijgende vastgoedprijzen – gemiddeld 2.500 à 3.000 €/m2 – vertaalt elke gewonnen vierkante meter bruikbare vloeroppervlakte zich rechtstreeks in een grotere rendabiliteit van het project.

slechts 1 dakdoorvoer

De Triple Flow heeft genoeg aan één bovendaks element om zowel de verbrandingsgassen als ventilatielucht af te voeren. Geen kluwen aan bovendakse uitmondingen meer. In het topelement worden de verschillende stromen een andere richting uitgestuwd om een vermenging van rookgassen uit te sluiten. Dragende structuren voor dakventilatoren worden overbodig. 

De asfalteringskost om een waterdichte kering te voorzien tegen de onderzijde van het technisch blok op een appartement wordt beperkt.

Tijdsbesparing

De installateur bespaart op 2 belangrijke punten

Inregelen van de RENSON® Healthbox® II
De speciaal voor appartementen aangepaste Healthbox ®-software zorgt voor een tijdsbesparing bij de automatische kalibratie.

Installeren van de Triple Flow
De installatie gebeurt door slechts 1 vakman, die het verloop van de werken opvolgt wat de totale oplevering der technieken alleen maar ten goede komt.
Dankzij de schuifbuizen van de Triple Flow moet de installateur niet meer speciaal op de werf zijn om alle stukken op maat op te meten.

created by anaXis NV